Zoeken

Quinta dos Capuchos

Bijgewerkt op: 22 jun. 2021

In het familiebedrijf Quinta dos Capuchos zorgt Jose Antonio jaar na jaar voor een gegarandeerde kwaliteit met groot respect voor de smaak van de terroir. Zo zet hij de traditie van zijn overgrootvader, die de wijngaard begon in 1918, verder.



Organische Wijnbouw

Quinta dos Capuchos werkt enkel met eigen druiven en verzorgt de oogst 100% met de hand.

Sr. Jose Antonio voegt extreem weinig sulfiet toe aan zijn wijnen. Alhoewel hij niet gecertifieerd is, tonen zijn productiecijfers addities van minder dan 50mg, tot zelfs 30mg aan. Equivalent van organisch dus. De Quinta en de Montecapuchos worden enkel op inox gerijpt. Hiermee is het domein een voorloper van de huidige trend om wijnen niet op hout te laten rijpen. Ze reflecteren mooi de natuurlijke smaak van de druiven en van het terroir. De Memória’s krijgen wel een rijping op vat, en bekomen zo een zachte complexiteit.




17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven