top of page
Zoeken

Quinta do Monte d'Oiro

Monte d’ Oiro ‘de gouden heuvel’ is een verwijzing naar de heuvel op de Quinta die een prachtige gouden gloed krijgt als de zon erover schijnt.

Het domein ligt op een 50-tal km ten noorden van Lissabon, tussen de Montejunto heuvels en de Atlantische Oceaan.

Eigenaar van Quinta do Monte d’ Oiro, José Manuel Bento dos Santos, een industrieel chemisch ingenieur, heeft een uitgesproken liefde voor de noordelijke Rhône wijnen. Sinds eind jaren '90 verwerkt hij zijn passie op deze wijngaard, waar hij vooral werkt met de Syrah druif.


Organische Wijnbouw

"elegantie en gastronomie"

Op dit uniek stuk landschap wordt 15ha aan wijngaarden organisch onderhouden om perfecte druiven te kweken met een lage opbrengst per hectare. De viticultuur is gebaseerd op individueel beheer van de plots. Er zijn 10 Syrah plots, met telkens specifieke karakteristieken. Zo is er bv een plot enkel beplant met oude (+60 jaar) wijnstokken.

Met ondersteuning van Grégory Viennos (voormalig hoofd wijnmaker bij Chapoutier en Cos d’ Estournel) worden bijzonder mooie wijnen geproduceerd die hun weg inmiddels hebben gevonden in koninklijke kelders en in de beste Europese en Amerikaanse restaurants.


Nieuwe generatie


Sinds 2012 neemt zijn zoon Francisco geleidelijk aan het beheer over. Zo is de continuïteit van de ze schitterende wijnen verzekerd.
38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page