top of page
Zoeken

Quinta do Convento

De Quinta do Convento ligt midden in de Serra de Montejunto, in de Lisboa regio Alenquer. De 16 hectare aan wijngaarden worden gevormd door klei-kalksteen bodems. Met een gemiddelde hoogte van ongeveer 500 meter ondergaan ze de invloeden van de Atlantische winden van de nabije kust.

Sinds 2018 kreeg het domein een nieuwe moderne impuls onder invloed van de oenologe Vera Moreira.

Sra. Moreira, een welbekende naam in de Lisboa regio, focust op een sustainable aanpak van de wijngaard, met minimale interventies. In haar filosofie van wijn maken primeert het respect voor de wijnrank en de authenticiteit van het terroir. Zo wil ze de pure smaak van de druif in zin omgeving naar boven brengen.Quinta do Convento 2018

"de Amy Winehouse van de Caladoc"

De Caladoc druif wordt gewoonlijk ingezet voor grote opbrengsten per ha. Maar de druif wordt hier uitgepuurd tot minder dan de helft van zijn opbrengst, 9t/ha. Deze smaakbom wordt getemperd door toevoeging van de Touriga Nacional (40%). De mix krijgt gedurende 8 maanden een gedeeltelijke (70%) maturatie op franse eik.

We krijgen een zeer aangenaam aroma van bosbessen en zwarte pruimen, gemengd met kruiden. In de mond is de wijn zeer zacht en fruitig; De aanwezige tannines accentueren de jeugdigheid en de lichte maturatie.
46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page