top of page
Zoeken

Quinta Várzea da Pedra

Bijgewerkt op: 22 jun. 2021

In Quinta Várzea da Pedra zet Tomás Emídio het werk van zijn grootvader verder. Het domein ligt aan de grens van de Obidos DOC in de Lisboa regio. Tomás focust op hoogkwalitatieve wijnen en beheert zijn wijngaarden op een organische manier.

Het verhaal van de Quinta door Tomás.

“Sinds 1910 zit de smaak voor landbouw in de familie. Vier generaties later blijft de 26 hectare land "Pêra Rocha" (een lokale peer) en wijn produceren. Van de voorouders erfden we de eelt en het plezier dat het handwerk te bieden heeft aan degenen die het zoeken. We hebben geleerd om het land aan te spreken met zijn naam.

Vanaf 2015 werden de tradities van de oude wijnbouw verweven met de passies van het nieuwe. De kelder werd vernieuwd en de gebottelde wijnen kwamen voor het eerst tot leven. De totale productie werd verminderd en gericht op kwaliteit versus kwantiteit, zoals het ooit was, en onze passies begonnen ons leven te worden.”


Organische Wijnbouw

"goede druiven maken goede wijnen"

Om de pure smaak mogelijk te maken, is ons concept "goede druiven maken goede wijnen". Met een focus op manuele interventies en herbicidevrije wijngaarden, en met de hulp van geselecteerde planten en bloemen, verminderden we de productie/ha en voorkwamen we problemen in plaats van ze op te lossen met chemicaliën.

Hoewel de wijngaarden niet biologisch gecertifieerd zijn, is het doel om elk jaar groener te worden, om onze natuurlijke gisten vintage na vintage verbeteren en om wijnen te maken die de locatie echt tot uitdrukking brengen.


Oogst


De oogst is handmatig, in kleine dozen of emmers, waarbij de druiven direct aan de wijnstok worden geselecteerd. Alleen de beste lijnen van elke wijngaard worden geselecteerd om onze wijnen te maken.


Vinificatie

unieke 'teardrop' methode

De kwaliteit van onze druiven en hun natuurlijke en sterke zuurgraad bieden ons de kans om een ​​lage interventievinificatie toe te passen, begeleid door onze natuurlijke gist, een laag sulfietgehalte en natuurlijke stabilisaties. Elk jaar is uniek en de wijnen weerspiegelen dat.

De witte wijnen worden alleen gemaakt met het druppelende druivensap (‘teardrop’) dat eruit is gehaald voordat de druiven zijn geperst, waardoor fijne oxidaties door het proces worden bevorderd. Ze worden onder de droesem bewaard in roestvrij stalen tanks of in gebruikte Franse eikenhouten vaten (225 l en 500 l) gedurende minstens 6 maanden voordat ze gebotteld worden. Hierna worden ze nog eens 6 tot 12 maanden in de quinta bewaard voor ze op de markt komen, zodat langzaam het door de natuur gedicteerd profiel naar boven komt.


Het resultaat zijn DOC Obidos-wijnen met een sterke identiteit, een uniek tropisch smaakprofiel, fris en zout, waar de scherpe zuurgraad getemperd wordt door het veelbelovend verouderingsvermogen.


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page