top of page
Zoeken

Quinta da Boa Esperança

Quinta da Boa Esperança in de Lisboa wijnregio is een familieproject van het echtpaar Eva Moura Guedes en Artur Gama. Het is gestart in 2015 uit de wens om een eigentijdse ruimte te creëren die hun manier van denken en leven weerspiegelt, in een historische en landelijke omgeving. Centraal staan een sterk milieubewustzijn, respect en een aanpak in harmonie met de natuur.

Het domein is al meer dan 100 jaar toegewijd aan de wijnbouw. Het is gelegen in Zibreira, bij Torres Vedra. De locatie van de quinta is op een helling op de oost-west as, een van de best mogelijke blootstelling aan de zon voor de rijping van rode druivensoorten. De klei-kalkbodems en de ligging, ongeveer 20 km van de Atlantische kust en anderzijds begrensd door de Serra de Monte Junto, geven de witte druivensoorten een zeer uitgesproken zoutgehalte, mineraliteit en frisheid, zoals kenmerkend is van witte wijnen uit deze regio.

Quinta da Boa Esperança

Duurzaamheid, kwaliteit en exclusiviteit, startend bij de manuele oogst tot de vinificatie zijn de pijlers van deze wijnen.

De oenologie staat onder leiding van de huis-oenoloog Paula Fernandes en de oenoloog Rodrigo Martins (Espera).Ps: het logo is een typische sculptuur van een beschermgeest voor de Portugese zeevaarders die de Kaap de Goede Hoop rondzeilden22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page